Tiroli béles

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 40 dkg finom liszt
  • 20 dkg vaj
  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál cukor
  • kevés só
  • 4-5 evőkanál tejföl

töltelék

  • 8 db tojás
  • 25 dkg dió
  • 25 dkg cukor
  • reszelt citromhéj

Elkészítés

A hozzávalókat összekeverjük, készítsünk omlós tésztát. Két részre osztjuk, pihentetjük negyedórán keresztül. Kinyújtjuk az egyik tésztát, majd a sütőformába helyezzük. Rákenjük az elkészített tölteléket. Kinyújtjuk a másik tésztát, a töltelék tetejére helyezzük. Kevés tejföllel elkeverünk egy tojást, és a tészta tetejére kenjük, megszurkáljuk. Előmegetített sütőben sütjük mérsékelt lángon 40 percig. Ha nem pirult meg a teteje, akkor magas lángon sütjük pár percig. Töltelék készítése: A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral meg a reszelt citromhéjjal, majd beleforgatjuk a keményre vert fehérjét.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.